Съединените щати планират в петък да наложат нови санкции срещу Русия

...
Съединените щати планират в петък да наложат нови санкции срещу Русия
Коментари Харесай

САЩ налагат нови санкции на Русия и Китай

Съединените щати възнамеряват в петък да наложат нови санкции срещу Русия и Китай. Това заяви " Ройтерс ", като цитира свои източници.

Мерките са за използването на ирански дронове във войната на Русия против Украйна и против към 170 китайски предприятия за считан от Вашингтон противозаконен лов на риба в Тихия океан.

Санкциите идват на фона на опасенията, че Китай прекалява с риболова и употребява своя рибарски флот, за да разшири морското въздействие на Пекин.

Санкциите бяха оповестени за първи път от Wall Street Journal.

Много от глобите би трябвало да бъдат наложени според Глобалния закон  " Магнитски ", който упълномощава държавното управление на Съединени американски щати да санкционира чуждестранни държавни чиновници по целия свят, които се смятат за извършители на човешките права, да замрази активите им и да им забрани да влизат в Съединените щати.

Съединените щати осъдиха износа на военни дронове от Иран за Русия за потреблението им против Украйна. Джон Кърби, представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом, сподели пред кореспонденти в сряда, че Съединените щати са очевидци на продължаващо даване на ирански дронове на Русия.

Очаква се санкциите да бъдат ориентирани към редица съветски сдружения от отбранителната индустрия, участващи в прехвърлянето на ирански дронове на Русия.

Припомняме, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разкри в сряда, че Брюксел ще глоби три съветски банки и 200 физически и юридически лица като част от деветия си пакет от наказания против Москва.

Европейският съюз също ще " прекъсне достъпа на Русия до дронове ", в това число от " снабдители от трети страни като Иран ", и ще наложи " нов надзор върху износа, изключително за артикули с двойна приложимост ".

Това включва основни химикали, нервнопаралитични сътрудници, електроника и ИТ съставни елементи, които могат да бъдат употребявани от съветската военна машина.

Санкциите включват съветските въоръжени сили, обособени офицери, компании от отбранителната промишленост компании, членове на Държавната дума и Съвета на федерацията, министри, губернатори и политически партии и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР